Foto Ad Schaap
Foto Ad Schaap

Nieuwsberichten


algemeen

Luilakmarkt Haarlem 2024 de potjes- en plantenmarkt

HAARLEM - Vrijdag 17 mei is er weer luilakmarkt in Haarlem. Deze nachtmarkt wordt al sinds 1890 gehouden op de vrijdag en zaterdag voor Pinksteren. Er staan meer dan 50 kramen met bloemen, planten en andere spullen voor de tuin.

1 week geleden

Lees verder..
algemeen

Herdenkingsprotest met duizenden kinderschoenen op Grote Markt Haarlem

HAARLEM - Zondag 12 mei organiseerden Stichting Plant een Olijfboom, Breed Platform Palestina Haarlem en Artsen voor Gaza een herdenkingsprotest in het centrum van de Haarlem. Met een kinderschoentjes protest op Grote Markt werd aandacht gevraagd voor de oorlog in Gaza.

1 week geleden

Lees verder..
Bevrijdingspop

BevrijdingsPop 2024 Haarlem met o.a. Merol, The Indien, Danny Vera, Chef’Special

HAARLEM - De editie Bevrijdingspop Haarlem 2024 was een heerlijke, zonovergoten dag met 143.000 genietende bezoekers en muzikale optredens die bijblijven. En natuurlijk met de vrijheidsboodschap die op verschillende manieren in het programma verweven was.

2 weken geleden

Lees verder..
Herdenkingsconcert

Herdenkingsconcert 2024 Haarlem met Sue the Night

HAARLEM - De weersvoorspellingen voor het Bevrijdingspop Herdenkingsconcert waren niet best. Vanaf het begin tot het einde van het concert was het aan een stuk door aan de regen. Het vlooienveld was een glibberige terrein. Toch wist een behoorlijk aantal mensen de weg naar de Haarlemmerhout te ...

2 weken geleden

Lees verder..
Dodenherdenking

Dodenherdenking 2024 Haarlem - Man voor het Vuurpeloton

HAARLEM - Op 4 mei zijn er in Haarlem bij 4 verschillende monumenten herdenkingsplechtigheden. De centrale herdenking begint in de St. Bavokerk op de Grote Markt. Daarvandaan vertrekt de stille tocht richting het standbeeld ‘Man voor het Vuurpeloton’ aan de Dreef.

2 weken geleden

Lees verder..
Koningsdag

Koningsdag Haarlem 2024

HAARLEM - Het programma van Koningsdag Haarlem 2024 begon om 09.45 uur in de Grote of Sint Bavokerk op de Grote Markt met de 'Zing In'. Het eerste half uur was een inloopconcert door het Haarlems Symfonisch Blaasorkest o.l.v. Misha Sporck.

3 weken geleden

Lees verder..
Koningsdag

Koningsdag Spaarndam 2024

SPAARNDAM – De opening van Koningsdag in Spaarndam is traditioneel in aanwezigheid van de burgemeester van Haarlem, Jos Wienen en de burgemeester van de Haarlemmermeer, Marianne Schuurmans, omdat Spaarndam een Haarlems en een Haarlemmermeers deel heeft.

3 weken geleden

Lees verder..
Bloemencorso

Bloemencorso Bollenstreek 2024 - op zondag in Haarlem

HAARLEM - Het Bloemencorso van de Bollenstreek heeft traditioneel als eindbestemming de binnenstad van Haarlem. Daar waren de praalwagen zondag 21 april opgesteld, wat bezoekers de gelegenheid gaf om de gedetailleerde en kunstzinnige bloemenarrangementen van dichtbij te bewonderen.

1 maand geleden

Lees verder..
Bloemencorso

Bloemencorso Bollenstreek 2024 met 15 praalwagens

HEEMSTEDE - Het Bloemencorso van de Bollenstreek is het beroemdste corso van Nederland. In 2024 rijdt het 77ste Bloemencorso op 20 april van Noordwijk naar Haarlem. Honderdduizenden toeschouwers verzamelen zich langs de route om de bonte stoet te bewonderen.

1 maand geleden

Lees verder..
algemeen

Opening tentoonstelling ‘De held, de schurk en de waarheid’ van Folkert de Jong

VIJFHUIZEN - Zaterdag 20 april was de feestelijke opening van de tentoonstelling ’De held, de schurk en de waarheid – Cancelen of verlossen?’ in Het Kunstfort aan Fortwachter 1 in Vijfhuizen. Kunstfort Vijfhuizen werkt samen met kunstenaar Folkert de Jong.

1 maand geleden

Lees verder..
algemeen

Eerste editie Springer Festival in de Haarlemmer Kweektuin

HAARLEM - Op zaterdag 20 april 2024 was de eerste editie van het Springer Festival in de Kweektuin met de grootste biologische plantenmarkt van Haarlem. De biologische lentemarkt in de Kweektuin is vanaf nu onderdeel van het Springer Festival met ...

1 maand geleden

Lees verder..
algemeen

Opening Bintangsbrug in Beverwijk door Bintangsfrontman Frank Kraaijeveld

BEVERWIJK - Onder grote belangstelling werd woensdagavond 17 april 2024 de BINTANGSBRUG In Beverwijk geopend. Een prachtige waardering voor de 63-jarige rhythm & blues band.

1 maand geleden

Lees verder..
algemeen

Eerste TommyTomato Kidsraces van de editie 2024 in het Reinaldapark

HAARLEM – Op zondag 14 april was de eerste TommyTomato Kidsraces van de editie 2024 in het Reinaldapark van Haarlem. Kinderen tussen de 2 en 12 jaar werden uitgedaagd mee te doen aan deze Kidsraces in Haarlem. Een nieuw record van maar liefst 270 deelnemers ...

1 maand geleden

Lees verder..
algemeen

Twaalfde editie BloemenMozaïek Lisse in het hart van de Bollenstreek

LISSE - BloemenMozaïek Lisse is een jaarlijks terugkerend evenement in het hart van de Bollenstreek. Elk voorjaar wordt het dorp omgetoverd in een zee van lentebloemen. Het Bloemenmozaïek weekend, dit jaar op zaterdag 13 en zondag 14 april ...

1 maand geleden

Lees verder..
algemeen

Vier de lente in Haarlem met bloemenmarkt en tulpenpluktuin

HAARLEM - Zondag 7 april was van 11.00 tot 17.00 uur de Grote Markt van Haarlem omgetoverd tot bloemenzee. Met de voorjaarscampagne ‘Vier de lente’ nodigde Haarlem Marketing iedereen uit om het seizoen van nieuw begin en bloei in bloemenstad Haarlem te ervaren.

1 maand geleden

Lees verder..
algemeen

Opening Kunstroute 2024 'Over de Brug en Terug' Bakenes en Burgwal

HAARLEM - Eén kunstroute in twéé Haarlemse wijken tegelijk! Rondje Bakenes en Spaarne Kunstroute gaan voor het tweede jaar samen in een nieuwe jaarlijkse Kunstroute verbonden door de Melkbrug.

1 maand geleden

Lees verder..
algemeen

Lustrumconcert Harmonie De Spaarnebazuin 95 jaar

HEEMSTEDE - Op zaterdag 6 april gaf Harmonie De Spaarnebazuin haar lustrumconcert in theater De Luifel in Heemstede. De Haarlemse harmonie bestaat 95 jaar.

1 maand geleden

Lees verder..
Haarlemse Hofjes

Frans Loenenhofje

HAARLEM - Frans Loenenhofje is één van Haarlems mooiste hofjes. Het levendige hofje bestaat al ruim 400 jaar. Dankzij de erfenis van een rijke Amsterdammer is dit hofje ooit tot stand gekomen.

1 maand geleden

Lees verder..
Laden...