Foto Ad Schaap
Foto Ad Schaap

Dikke banden race

3 berichten

Inmiddels zijn ze door heel Nederland bekend: de Dikke Banden Races. Deze laagdrempelige wedstrijdjes voor kinderen van 7 – 12 jaar zonder ervaring in de wielersport zijn al jaren een leuke toevoeging aan verschillende wielerevenementen. Op hun eigen (stads)fiets kunnen kinderen een aantal rondjes rijden op een afgezet parcours. Jaarlijks worden er door heel het land verschillende Dikke Banden Races georganiseerd, die eindigen in een landelijke finale in september of oktober.

Tijdens een Dikke Banden Race kunnen kinderen op een laagdrempelige en leuke manier kennis maken met de wielersport. De Dikke Banden Race worden vaak door lokale wielervereniging georganiseerd, wat de vereniging een unieke mogelijkheid geeft zich bekend te maken bij potentiële leden.

De KNWU en Decathlon ondersteunen de organisatie van Dikke Banden Races ondermeer met materialen zoals parcoursaankleding, rugnummers, T-shirts en medailles voor deelnemers.


Dikke banden Kidsrace 2023 editie Haarlem Sint Jorisveld

HAARLEM – Op Moederdag zondag 14 mei was de tweede editie 2023 van de TommyTomato Dikke banden Kidsraces. Het parcours was voor deze editie uitgezet op het Sint Jorisveld. Dit terrein is het grasveld voor de voormalige ....

11 maanden geleden

Lees verder..

Dikke banden Kidsrace 2023 editie Haarlem Reinaldapark

HAARLEM – Op zondag 16 april was de eerste Dikke banden kidsrace van de editie 2023 in het Reinaldapark van Haarlem. Kinderen tussen de 2 en 12 jaar werden uitgedaagd mee te doen aan deze Kidsraces in Haarlem.

1 jaar geleden

Lees verder..

Rondom Figee - Dikke Banden Race 2022 Haarlem

HAARLEM - Op zondag 26 juni 2022 was de eerste editie van het Dikke Banden Race fietsfestijn in Haarlem. Tijdens het evenement stond de wielerronde om de oude Figeefabriek centraal. Er werd gereden in...

1 jaar geleden

Lees verder..