Foto Ad Schaap
Foto Ad Schaap

Haarlemse Musea

3 berichten

Verken de diversiteit van de Haarlemse musea en vergeet vooral niet de kleinere pareltjes, zoals het Draaiorgelmuseum. 

Voor de liefhebbers van architectuur is het ABC Architectuurcentrum het ultieme podium, waar Haarlem en omgeving samenkomen in de wereld van architectuur en stedenbouw. Ontdek de rijkdom aan culturele ervaringen die Haarlem te bieden heeft.

Ontdek de rijke geschiedenis van Haarlem en haar vele monumentale panden. Van middeleeuwse straatjes tot prachtige musea zoals het Frans Hals Museum en het Teylers Museum het eerste en oudste museum van Nederland. Haarlem biedt een schat aan cultureel erfgoed. Kom en geniet van de schoonheid van deze historische stad!


Haarlems Radio-TV-Desgin museum stopt na ruim 40 jaar

HAARLEM - Het Radio-tv-desginmuseum in Haarlem, wat gaat over de geschiedenis van de radio, televisie en design, gaat stoppen. “Het pand is verkocht”, vertelt Aad Stiphout wiens vader ooit begon met het museum.

2 maanden geleden

Lees verder..

Teylers museum

HAARLEM - Het Teylers Museum in Haarlem nodigt je uit om op ontdekkingstocht te gaan door de wereld van kunst, wetenschap en de geschiedenis van Haarlem. Teyers opende zijn deuren in 1784 en is nu bekend als het oudste museum van Nederland ...

4 maanden geleden

Lees verder..

Museum van de Geest

HAARLEM - Het Museum van de Geest in Haarlem is te vinden in het 700 jaar oude monumentale Dolhuys. In het museum staat het kunstwerk tussen je oren centraal. Aan de hand van persoonlijke verhalen, wetenschap, hedendaagse kunst en levensvragen, ontdek je meer over je eigen geest én die van de ander.

4 maanden geleden

Lees verder..