-
Haarlem Culinair 2023 - Smulpaap winnaar Amice van Table 24 en Mano Restaurant
HAARLEM - Amice samenwerking met Table 24 en Mano Restaurant werd door de jury Peter Edwards (Southern Cross) Alain Jacobs (Wines of Germany ) en Herman Opmeer (PR Haarlem Culinair) uitgeroepen tot winnaar van de Smulpaap 2023. De restaurants presenteerde een rouleau van kabeljauw met langoustine en combineerden dat met een riesling. De riesling die erbij werd geschonken was dusdanig fris dat de wijn volgens de jury goed bij de vissige smaak van de kabeljauw en langoustine paste. De beste wijn spijs combinatie.
De Smulpaap
Haarlem Culinair is een terugkerend evenement op de Grote Markt dat vier dagen duurt, van donderdag tot en met zondag. Onderdeel van het festival is de wedstrijd om de Smulpaap. Alle restaurants die op ’Culinair’ staan, presenteren op vrijdagmiddag een gerecht van hun kaart, vergezeld door een passende wijn, aan de jury. De beste combinatie wint de Smulpaap.
Over Table 24
Table 24 vind je in het bruisende hart van Haarlem, de Oude Groenmarkt. Creativiteit en diversiteit met de internationale keuken.
Als je op zoek bent naar een heerlijk restaurant in Haarlem, dan is Restaurant Table 24 op de Oude Groenmarkt 24 zeker een bezoekje waard! Dit restaurant biedt niet alleen een prachtige locatie aan, maar ook een uitgebreid menu boordevol heerlijke gerechten.
Bij Restaurant Table 24 draait alles om het creëren van een stijlvolle en comfortabele sfeer. Het interieur van het restaurant is modern en smaakvol ingericht, waardoor het zowel gezellig als elegant aanvoelt. Het restaurant is een favoriete plek voor een romantisch diner of een avondje uit met vrienden.
En als het op het menu aankomt, heb je bij Restaurant Table 24 zeker geen gebrek aan keuze. Van heerlijke voorgerechten zoals carpaccio tot hoofdgerechten zoals de op de houtskool gegrilde kippendijen, er is voor elk wat wils! Ook vegetariërs komen aan hun trekken met onder andere een quinoasalade of aubergine met tahin en harissa.
Over Mano Restaurant
In een intiem en elegant monumentaal pand gelegen op de plek waar het Spaarne en de Bakenessergracht elkaar ontmoeten , hartje van Haarlem, is het chefsteam Kevin Kion en Daniël Damen begonnen aan een nieuw avontuur. Het restaurant is volledig gerestyled zonder de karakteristieke eigenschappen te verliezen. Samen met Smeele Design is gewerkt aan een nieuwe vibe, uniek voor de stad Haarlem; een clubbie en urban gevoel bij binnenkomst, en met alle comfort en service die je mag verwachten.
Opzoek naar wat de natuur in de verschillende seizoenen te bieden heeft, wisselt het menu doorlopend en wordt zoveel als mogelijk met producten uit de omgeving gewerkt.
De gerechten van Mano kenmerken zich door kwaliteit met aandacht en respect voor product, creatief vakmanschap en duurzaam ondernemerschap.
-
culinairHaarlemSmulpaap