Foto Ad Schaap
Foto Ad Schaap
  • Haarlem Culinair

    Haarlem Culinair 2013 - Opening door Julius Jaspers

    HAARLEM - Op donderdag 1 augustus ging om 17 uur een nieuwe editie Haarlem Culinair van start. De officiële opening was om 20 uur door de bekende kok Julius Jaspers.

    Het gratis toegankelijke culinaire festival Haarlem Culinair stelt de bezoekers in staat om te proeven bij tal van restaurants uit de Haarlemse regio. Deze restaurants hebben een aantal kleine gerechten op de kaart staan voor een vriendelijke prijs. De volgende restaurants staan dit jaar van 1 t/m 4 augustus op de Grote Markt: ML, Vis & Ko, Wijn & Ko, Brasserie DenK, Fris, Noor, Nobel, Jopenkerk, Dijkers Eten & Drinken, De Karmeliet, De Haven van Zandvoort, Sushi Time en de Bistrotruck van de gebroeders Oudhaarlem.

    De restaurants hebben hun kaart voor de dagen al rond. Elk restaurant heeft een ruime keuze uit diverse gerechten. Onderstaand een selectie per restaurant.

    Zo maakt Nobel zijn slogan 'Van saté tot kreeft' waar en komt o.a. met een halve kreeft en kipsaté yakatori. Bij Dijkers Eten & Drinken kan men o.a. een beefburger proeven van het befaamde wagyu-rund met als tegenhanger een tartaar van Noorse zalm. Het sterrenrestaurant ML biedt naast king crab ook een combinatie van eendenlever met biet en kers en nog veel meer verrassende combinaties. Brasserie DenK uit Santpoort schotelt de Haarlemmers o.a. truffelworstjes met noten cous-cous en paella uit de Noordzee voor. Restaurant Noor uit de Kleine Houtstraat gaat verrassen met o.a. een crème brulee van geitenkaas en ook de desserts worden niet vergeten met een Merengue aarbeien -- aardbeiensorbet.

    Maar op Haarlem Culinair zal ook het strandgevoel aanwezig zijn. De Haven van Zandvoort komt met o.a. de beachburger en een bouillabaisse. Bij de Jopenkerk kunnen de gasten een drieluik (vlees, vis of vegetarisch) van voor-, hoofd, en nagerecht bestellen en dat laten begeleiden door drie proefglaasjes Jopenbier. Het mooie vlees van het black angus rund wordt bij Fris opgediend die ook voor een mooi kaasplankje bourgondische lifestyle zorgt. De Bistrotruck bereidt o.a. bokkensprong donut en king willem voor de gasten.

    Zowel Vis & Ko als Wijn & Ko zijn aanwezig op de Grote Markt. Bij Vis & Ko kan genoten worden van diverse visgerechten met o.a. garnalen uit de Waddenzee. Maar ook een English triffle staat op het menu. Naast een speciale kaart met o.a. mousserende wijnen bij Wijn & Ko wordt daar ook de pata negra geserveerd. De Karmeliet komt met zijn meest favoriete koude en warme tapas naar Haarlem Culinair zoals brood met auberginedip en biologische ossenhaasreepjes. Tot slot zal Sushi Time de lopende band voorzien van de meest diverse sushi's. Dit bedrijf is al een aantal jaren present tijdens Haarlem Culinair en heeft inmiddels ook een vestiging geopend in de stad.

    ##

  • culinair
    festival
    Grote Markt
    Haarlem
    Kleine Houtstraat
    Opening

📸 Fotogalerie

Haarlem Culinair 2013 - Opening door Julius Jaspers
Haarlem Culinair 2013 - Opening door Julius Jaspers
Haarlem Culinair 2013 - Opening door Julius Jaspers
Haarlem Culinair 2013 - Opening door Julius Jaspers
Haarlem Culinair 2013 - Opening door Julius Jaspers
Haarlem Culinair 2013 - Opening door Julius Jaspers
Haarlem Culinair 2013 - Opening door Julius Jaspers
Haarlem Culinair 2013 - Opening door Julius Jaspers
Haarlem Culinair 2013 - Opening door Julius Jaspers
Haarlem Culinair 2013 - Opening door Julius Jaspers
Haarlem Culinair 2013 - Opening door Julius Jaspers
Haarlem Culinair 2013 - Opening door Julius Jaspers
Haarlem Culinair 2013 - Opening door Julius Jaspers
Haarlem Culinair 2013 - Opening door Julius Jaspers
Haarlem Culinair 2013 - Opening door Julius Jaspers
Haarlem Culinair 2013 - Opening door Julius Jaspers
Haarlem Culinair 2013 - Opening door Julius Jaspers
Haarlem Culinair 2013 - Opening door Julius Jaspers
Haarlem Culinair 2013 - Opening door Julius Jaspers
Haarlem Culinair 2013 - Opening door Julius Jaspers