-
Haarlem Culinair 2015 - Smulpaap winnaar Restaurant ML
Restaurant ML winnaar Smulpaap 2015
HAARLEM - Michelinster Restaurant ML is door de jury uitgeroepen tot winnaar van de Smulpaap 2015. De Smulpaap, gesymboliseerd door een zilveren presenteerschaal, wordt ieder jaar uitgereikt aan het beste restaurant op de Grote Markt tijdens Haarlem Culinair.
Het gerecht bestaande uit gefrituurde polenta (een traditioneel Noord-Italiaans gerecht gemaakt van griesmeel van mais) met Parmezaanse kaas, limoen en zomertruffel in combinatie met een rode Dornfelder van Gustavshof kwamen als spijs en wijn combinatie het mooist tot zijn recht.
Restaurant ML is gevestigd in een prachtig verbouwd rijksmonument uit de 17e eeuw aan de Kleine Houtstraat 70 te Haarlem. De ambiance in het restaurant is een combinatie van klassiek en modern en de keuken biedt exclusieve producten en veel smaaksensaties. In de keuken van restaurant ML wordt gewerkt met dagverse en exclusieve producten. Elke dag wordt er met liefde gekookt en gezocht naar verrassende smaakcombinaties. Mark en Liane Gratama proficiat.
De jury bestond dit jaar uit John Beeren, eigenaar van sterrenrestaurant De Bokkedoorns, Alain Jacobs van het Duits Wijnbureau en communicatieadviseur en kenner van de Haarlemse horeca Herman Opmeer.
-
culinairGrote MarktHaarlemSmulpaap