Foto Ad Schaap
Foto Ad Schaap
  • Sint Nicolaas - Sinterklaas

    Sinterklaas intocht 2012 Haarlem

    HAARLEM - De weersvoorspelling was slecht voor zondag 18 november. De dag dat Sinterklaas met ruim 150 pieten in Haarlem op bezoek kwam. Dat liep gelukkig anders af. Ruim voordat Pakjesboot 12 Haarlem binnen kwam varen trok de mist op en brak een stralende zon door.

    Gelukkig was de pakjesboot na reparaties voorzien van voldoende stoom die weer kon worden uitgeblazen. Van verre hoorde je de Pakjesboot al aankomen. Rond de Haarlemse bruggen en langs de kade van het Spaarne stonden al duizenden kinderen vol spanning te wachten. Voor het Teylers Museum werden kelen schor gezongen om boven de Pietenband uit te komen.

    Als Sinterklaas eenmaal aan land is gekomen ziet hij gelukkig weer zijn schimmel Amerigo staan. Die was hij zaterdag in Roermond nog even kwijt. Het altijd trouwe paard brengt de Goedheiligman in een feestelijke optocht, door de stad, naar de Haarlemse Grote Markt.

    Burgemeester Bernt Schneiders, met nieuwe ambtsketting om, liep de Sint al voor de stadhuis trappen te gemoed en was blij Sinterklaas en zijn 150 Pieten weer te mogen te verwelkomen. Vanaf de stadhuistrap had de Burgemeester nog even een vraag aan Sinterklaas: “Mogen de Haarlemmertjes hun schoen zetten?” Daar deed de Sint echt niet moeilijk over. Ze zijn een beetje ondeugend maar dat mag best.

    Het bleef nog lang gezellig in de Haarlemse binnenstad want die 150 Pieten bleven niet allemaal op de Grote Markt. Super spannend.

  • Haarlem
    Sinterklaas
    burgemeester

📸 Fotogalerie

Sinterklaas intocht 2012 Haarlem