Foto Ad Schaap
Foto Ad Schaap
  • Popronde

    PopRonde 2011 Haarlem met Amarins & le gatte negre

    HAARLEM - Zaterdag 15 oktober was Haarlem de stad voor de jaarlijkse Popronde. Popronde is hét landelijk reizend muziekfestival dat elk najaar in de periode september tot en met november plaats vindt in een 20-tal steden. In 2011 strijkt Popronde neer in 27 steden.  In elke stad treden op één avond ongeveer 25 opkomende Nederlandse bands op bij ongeveer evenzoveel podia. De podia bestaan uit kroegen, muziekcafé's en theatertjes in het centrum van een stad. Eén avond in het jaar zijn in elke stad de café's de etalage en is het centrum het festivalterrein. De Popronde en alle concerten zijn gratis toegankelijk.

    De Popronde is voor (nog) onbekende bands de mogelijkheid zich te presenteren buiten de eigen regio en intensieve tour- en speelervaring op te doen. De programmering is niet gebonden aan een muziekstijl en geeft een overzicht van wat op live muziekgebied - buiten de mainstream om - in Nederland in allerlei genres gebeurt. Jaarlijks worden 100 bands uit de circa 900 aanmeldingen geselecteerd. De Popronde is geen wedstrijd. Het publiek kan gewapend met een programmaboekje van act naar act wandelen.

    The Cool Quest (Paris - Parklaan) Met een combinatie van hiphop, jazz en funk weet The Cool Quest in korte tijd veel aandacht naar zich toe te trekken. Binnen een half jaar tijd is door deze jonge band een lijst van podia plat gespeeld, waaronder het Concertgebouw van Amsterdam. Tijdens de energieke live shows laat Berq One vol overtuiging zijn teksten los op de stuwende grooves.

    Flux (’t Kantoor - Gierstraat) het alter ego van de Groningse zangeres/toetsenist Irene Wiersma, maakt wonderlijke Nederlandstalige popmuziek met surrealistische teksten. Liedjes als dromen, van licht ontregelende signatuur, die je meevoeren naar een dikwijls grimmige, veelal persoonlijke wereld vol controverse.

    Hunting The Robot  (Storing - Houtplein) Jongens zijn het nog. De vier, met een gemiddelde leeftijd van 16 jaar, zijn niet vies van experimenteren in hun dansbare indie rock. Eindelijk brengen ze nu hun eerste EP uit: ‘Our Ocean Is Illuminated’. Een extatische rit vol met spectaculaire twist, overgave en energie. Ga deze gasten zien en blijf stomverbaasd achter.

    Capeman (Stiels - Smedestraat) New kids on the Amsterdam rock block…stevige alternatieve rock neigend naar bands als Millionaire, dEUS, Kasabian en Arctic Monkeys. Swingende drums en zwoegende bassen houden elkaar prima in het gareel. Frontman Darko zingt mooi dromerig, om even vaak verrassend wakker en zelfverzekerd uit de hoek te komen. Scherpe gitaren en perfect gedoseerde electronica.

    Audio Adam (De Tempelier - Tempeliersstraat) wil popmuziek op een alternatieve manier benaderen door een stevigere drumsound en scherpere gitaarriffs. Met dit in het achterhoofd is het dan ook niet vreemd dat bands als Snowpatrol en Starsailor kunnen worden beschouwd als inspiratiebronnen

    No Ninja Am I (Toneelschuur - L. Begijnestraat)is het alter ego van Sander van Munster. Beïnvloed door o.a. Paul McCartney's ‘RAM’ en het solowerk van John Frusciante schrijft hij liedjes die zich ergens tussen lo-fi indie en singer/songwriter bevinden. Live brengt hij met Gijs (Showdog), Rens (Palloc) en Liselotte een set met gitaren, mandoline, altviool, ukelele en ouderwetse harmonieën.

    Amarins & le gatte negre (Philharmonie - L. Begijnestraat)  Gypsy Folk Pop met een Theatrale Twist - Amarins & le gatte negre tourde al door heel Europa met haar 40-jaar oude bus volgeladen met verschillende instrumenten. Overal zweepten ze het publiek op met hun muziek en performance. Een vleugje pop, folk, gypsy, sailor songs met zang à la The Andrew Sisters weet deze band het publiek steeds weer te charmeren.

  • Haarlem
    muziek
    Popronde

📸 Fotogalerie

PopRonde 2011 Haarlem met Amarins & le gatte negre
PopRonde 2011 Haarlem met Amarins & le gatte negre
PopRonde 2011 Haarlem met Amarins & le gatte negre
PopRonde 2011 Haarlem met Amarins & le gatte negre
PopRonde 2011 Haarlem met Amarins & le gatte negre
PopRonde 2011 Haarlem met Amarins & le gatte negre
PopRonde 2011 Haarlem met Amarins & le gatte negre