Foto Ad Schaap
Foto Ad Schaap
  • thumbnail
    Kraantje Lek Trofee

    Kraantje Lek Troffee 2011 Haarlem

    HAARLEM - Het Kraantje Lek Toernooi 2011, verreden op zaterdag 3 en zondag 4 december is gewonnen door Jorien Voorhuis. Jorien stelde de eindoverwinning pas veilig op de laatste afstand. Na de 1.500m moest ze nog 2 seconden goed maken op de uiteindelijke nummer 2, Lotte van Beek. De twee seconden pakte ze en zo ook de Kraantje Lek Trofee 2011.

    Jorien Voorhuis wist het toernooi, georganiseerd door de IJsclub Haarlem, in 2007 ook te winnen. Ze mag nu opnieuw met drie vrienden uiteten bij het gelijknamige restaurant aan de Duinlustweg in Overveen. “Om die dinerbon deed ik het”, vertelde een blije Jorien Voorhuis na afloop. De tweede plaats was voor Lotte van Beek en derde werd Yvonne Nauta.

    De Kraantje Lek Trofee is sinds 1981 een Nederlands schaatstoernooi voor vrouwen. De wedstrijd wordt elk jaar in het laatste weekend van november of het eerste weekend van december verreden op de IJsbaan Haarlem. De nationale damestop rijdt een mini vierkamp (500, 1500, 1000 en 3000meter). De organisatie van de Kraantje Lek Trofee is al jarenlang in handen van IJsclub Haarlem. De naam Kraantje Lek is ontleend aan de schenker van de Trofee namelijk het gelijknamige restaurant annex uitspanning en speeltuin aan de Duinlustweg 22 te Overveen. Vanuit het verleden is er al een sterke band tussen de schaatsers en het restaurant. Aan de voet van het hoge duin de ‘Blinkert’ waaraan het restaurant Kraantje Lek is gelegen werden, al ver voordat er kunstijsbanen waren, duintrainingen afgewerkt door kernploegen en andere schaatsselecties.

  • Kraantje Lek Trofee
    Haarlem
    schaatsen

📸 Fotogalerie

Kraantje Lek Troffee 2011 Haarlem
Kraantje Lek Troffee 2011 Haarlem
Kraantje Lek Troffee 2011 Haarlem
Kraantje Lek Troffee 2011 Haarlem
Kraantje Lek Troffee 2011 Haarlem