Foto Ad Schaap
Foto Ad Schaap
  • Haarlem Night Skate

    Haarlem Night Skate 2015-06 - editie Pim Mulier

    Haarlem Night Skate met Pim Mulier naar Frans Halsplein
    HAARLEM - Woensdag 2 september was de zesde editie van de Haarlem Night Skate van de jaargang 2015. De start was vanuit de Velserbroek bij het Polderhuis aan het Vestingplein. Om 20:00 uur werd het startschot gegeven van de gezellige tocht op skates van ongeveer 20 kilometer. De Haarlem Night Skate, is een evenement welke gratis toegankelijk is voor iedereen die sportief is of zich sportief voelt. Gezellig bewegen met andere liefhebbers.

    Thema Pim Mulier
    Op 10 maart 1865, nu 150 jaar geleden, werd Pim Mulier geboren in het Friese Witmarsum. Op zijn tweede jaar verhuisde Pim naar Haarlem waar hij zich ontpopte als de grootste sportpionier van Nederland. Voetbal, atletiek, tennis, Vierdaagse of Friese Elfstedentocht, Pim heeft een grote bijdrage geleverd aan de introductie en ontwikkeling van deze activiteiten. In Haarlem heeft Pim Mulier nog een prominente plek. Speciaal voor zijn 150ste verjaardag worden er een heel jaar lang allerlei activiteiten georganiseerd. De Haarlem Night Skate doet hier ook aan mee en vandaar een speciale Pim Mulier Skate. Tijdens de pauze werden een tiental Pim Mulier 150 bidons aan deelnemers weg gegeven door middel van een vragen spel.

    De route van 2 september
    De route van de zesde Haarlem Night Skate ging weliswaar in Velsen van start maar daarna kwam de verrassing. Na een klein stukje Velsen rolden de night skaters Haarlem al in. Vervolgens via Haarlem Noord richting het centrum. Deze editie had een unieke pauzeplaats namelijk op het Frans Hals Plein, midden op de rotonde bij de fontein. Vanaf de pauzeplaats verder via de Waarderpolder richting teletubbieland en daarna weer richting Velsen. Kortom weer een unieke skate ervaring.

    ##

  • Haarlem
    Velsen
    Velserbroek
    Haarlem Night Skate
    Polderhuis

📸 Fotogalerie

Haarlem Night Skate 2015-06 - editie Pim Mulier