Foto Ad Schaap
Foto Ad Schaap
  • Schuurshow 2016 Haarlem met Jos Wienen de nieuwe burgemeester van Haarlem

    HAARLEM - De nieuwe burgemeester Jos Wienen gaf zondag 11 september zijn allereerste publieke optreden bij De Schuurshow in Haarlem. Het was nog te vroeg om het over politiek te hebben. Daar ging het dan ook niet over. Dat stond niet in de weg dat er nog best lastig te beantwoorden vragen over bleven. Gaat de nieuwe Haarlemse burgemeester voor fotografie of de basgitaar? BevrijdingsPop of Matthäuspassion? Wat heeft hij met de Soldaat van Oranje?

    Jos Wienen is, zoals verwacht, officieel benoemd als nieuwe burgemeester van Haarlem. De CDA'er was door de gemeenteraad voorgedragen als opvolger van Bernt Schneiders (PvdA).

    Op vrijdag 26 augustus heeft de ministerraad het voorstel van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties om Jos Wienen voor te dragen als burgemeester van Haarlem geaccepteerd. Na ondertekening van het besluit door de Koning is de benoeming definitief. De benoeming van Wienen gaat in op 21 september.

    Op woensdag 21 september is de beëdiging en installatie van Jos Wienen. Dit vindt plaats in een bijzondere vergadering van de gemeenteraad.

    Jos Wienen (55) was 15 jaar burgemeester van Katwijk. Hij studeerde geschiedenis en theologie en was voor zijn burgemeesterschap wethouder in zijn geboorteplaats Ridderkerk. Jos Wienen is gescheiden en vader van 4 kinderen.

    ##

  • Haarlem
    burgemeester

📸 Fotogalerie

Schuurshow 2016 Haarlem met Jos Wienen de nieuwe burgemeester van Haarlem
Schuurshow 2016 Haarlem met Jos Wienen de nieuwe burgemeester van Haarlem