Foto Ad Schaap
Foto Ad Schaap
  • Ampzing Genootschap 2016 - ABN lied

    De Haarlemse Dichtlijn met ABN van het Ampzing Genootschap
    HAARLEM - Zondag 8 mei ging in het centrum van Haarlem de 10e editie van het poëziefestival van De Haarlemse Dichtlijn van start. De officiële opening werd verzorgd door Dolly Bellefleur in de Toneelschuur. Op een ludieke manier werden de locaties en de gastheren en -vrouwen gepresenteerd.

    De Haarlemse Dichtlijn organiseert eens per jaar een poëziefestival in het centrum van de Haarlem. Een grootschalig poëziefestijn met 100 deelnemers op een zestal podia, opgesplitst in programma's met 10 dichters onder regie van een gastheer of gastvrouw uit het Haarlemse culturele circuit. Een mooie combinatie op deze mooie warme Moederdag zondag was in de Damstraat. Hier viel alles tezamen: Poëzie, festival, Haarlem, drankje, terrasje en muzikale ondersteuning van het Ampzing Genootschap.

    Het thema van deze dichtlijn editie van het poëziefestival was: Stampende stilte. 'Stampende stilte' is een dichtregel uit de festivalbundel van 2015, afkomstig van het gedicht van Jolies Heij.

    Iedere dichter kon meedoen, van beginnende amateur tot door de wol geverfde professional. Die combinatie maakte het leuk voor het publiek. De Haarlemse Dichtlijn was niet op zoek naar de beste dichter of het mooiste gedicht, maar gaf een podium aan iedereen die de woordkunst beoefent en zijn werk met anderen wilde delen.

    ###

  • Haarlem
    Opening

📸 Fotogalerie

Ampzing Genootschap 2016 - ABN lied
Ampzing Genootschap 2016 - ABN lied
Ampzing Genootschap 2016 - ABN lied
Ampzing Genootschap 2016 - ABN lied